• Coaching

PERSOONLIJKE ONTWIKKELING

Hoe kan ik mijn grenzen stellen? Hoe krijg ik een betere work-life balance? Hoe kan ik effectiever communiceren? Hoe kan ik zelf keuzes maken? Hoe krijg ik meer rust?

Als je jezelf herkent in één van deze vraagstukken, dan kan een coachtraject je helpen om hier verandering in te brengen, zodat je effectiever kunt zijn in je werk en meer geluk ervaart in je leven.

Wat is coaching?

Een coachtraject is altijd afgestemd op jouw vraag met bijbehorende persoonlijke doelen.

Ik help je onderzoeken wat jou belemmert en wat jou stimuleert. Hetgeen je stimuleert ga je verder versterken. Alle antwoorden zijn bij jou aanwezig en ik begeleid je om bij je antwoorden te komen.

Hoe ziet een coachtraject eruit?

Een traject bestaat uit een verkenning, een aantal coachgesprekken en een afronding.

Verkenning

De klik tussen jou en mij bepaalt voor een groot deel het succes van jouw traject. Het is belangrijk dat we allebei een goed gevoel hebben om met elkaar te gaan werken. Tijdens de verkenning maken we kennis met elkaar en onderzoeken we je coachvraag en jouw persoonlijke doelen. We maken duidelijke afspraken hoe we het traject vormgeven. Voelt het goed, dan gaan we aan de slag.

Coachgesprek

Tijdens de coachgesprekken gaan we werken met diverse oefeningen die jou helpen om een stap dichterbij jouw doelen te komen. Het aantal gesprekken is afhankelijk van de ontwikkeling die je doormaakt en de manier waarop je er zelf mee aan de slag gaat. Mijn ervaring leert dat 4-6 gesprekken vaak voldoende richting geven om zelf verder te kunnen. Tijdens het traject zullen we regelmatig evalueren om een beeld te vormen wat er nog nodig is.

Afronding
De afronding is bedoeld om terug te kijken op de ontwikkeling die je hebt doorgemaakt en hoe je deze ontwikkeling zelf gaat voortzetten.

Locatie?

In overleg stemmen we af welke locatie het meest praktisch en passend is voor het traject. Vind je het fijn om in de buitenlucht te zijn? Een coachgesprek kan ook plaatsvinden tijdens een wandeling in het bos, op de hei of langs het water.

LOOPBAANBEGELEIDING

Welke baan past het beste bij mij? Ik doe dit werk wel, maar ik word er niet gelukkig van. Wat is een volgende stap in mijn carrière? Hoe kan ik mijn kwaliteiten verder ontwikkelen? Wat vind ik nou echt belangrijk? Wat staat mij in de weg om me volledig te kunnen ontplooien?

Herken je bovenstaande vragen? Loopbaanbegeleiding kan je helpen om inzicht te krijgen in jouw vragen met betrekking tot werk. Ook helpt het om keuzes te maken, zodat je weer met volle energie je werk kan doen.

WAT IS LOOPBAANCOACHING?

Het loopbaantraject is afgestemd op jouw persoonlijke vraag en situatie.

Hoe ziet een loopbaantraject eruit?

Een loopbaantraject bestaat uit een verkenning, keuzebegeleiding, arbeidsmarktbewerking en een afronding.
Het traject is altijd afgestemd op jouw persoonlijke vraag en situatie.

Verkenning

De klik tussen jou en mij bepaalt voor een groot deel het succes van jouw traject. Het is belangrijk dat we allebei een goed gevoel hebben om met elkaar te gaan werken.

Tijdens de verkenning maken we kennis en onderzoeken we de vraag en jouw persoonlijke doelen omtrent jouw loopbaan. Omdat iedere persoon en situatie verschillend is, kan het accent en de duur van de fasen verschillen. We maken duidelijke afspraken hoe we het traject vormgeven en in welk onderdeel jij behoefte hebt aan begeleiding.

Voelt het goed, dan gaan we aan de slag.

Keuzebegeleiding

De keuzebegeleiding bestaat uit een aantal gesprekken waarin je aan de slag gaat met je zelfanalyse, het bepalen van richting en arbeidsmarktverkenning. Naast de gesprekken zul je ook zelf aan de slag gaan met opdrachten die je ondersteunen in jouw loopbaantraject.

Zelfanalyse
Richting bepalen
Arbeidsmarktverkenning
: Waar liggen mijn talenten, waarden en kwaliteiten?
: Wat wil ik eigenlijk?
: Waar vind ik het werk dat ik wil?

 

Arbeidsmarktbewerking

Hoe presenteer ik mezelf op de arbeidsmarkt en waar vind ik de baan die ik wil?

Afronding

De afronding is bedoeld om terug te kijken op de inzichten die je hebt gekregen en vooruit te kijken hoe je deze inzichten in de praktijk kan brengen.

Locatie?

In overleg stemmen we af welke locatie het meest praktisch en passend is voor het traject. Vind je het fijn om in de buitenlucht te zijn? Een coachgesprek kan ook plaatsvinden tijdens een wandeling in het bos, op de hei of langs het water.

Wat anderen zeggen over Dorothée Coaching.
Lees hier meer

TEAMCOACHING

Hoe kunnen wij als team effectiever samenwerken? Hoe kunnen wij de talenten in ons team maximaal benutten? Onze communicatie loopt stroef, hoe gaan we dit veranderen? We hebben een top-team en toch lukt het niet om onze doelen te behalen, wat zit er in de weg?

Speelt één van bovenstaande punten in jouw team?

Teamcoaching helpt bij het doorbreken van patronen waar je als team, onbewust, in terecht bent gekomen. Door zichtbaar te maken hoe je als team functioneert, kun je deze patronen doorbreken.
Je wordt als team effectiever, haalt betere resultaten en werkt met meer plezier samen.

Wil je weten hoe dit voor jouw team of organisatie kan werken?
Neem contact met mij op en we maken samen een plan.